Tel: 010 436 45 66  •  Contact

In de krant: Metz zit er vorstelijk bij

13-10-2020

Opgericht in de tijd van Willem III zit de zesde generatie Metz er nog vorstelijk bij

Sommige Rotterdamse zaken hebben eigenlijk weinig introductie nodig. Metz Woninginrichting is er zo een. Een echt familiebedrijf aan de Nieuwe Binnenweg, waar de familie nog altijd niet is weg te slaan. “We hebben hier een eigen gezicht’’, zegt eigenaar Jan-Peter Metz (43). 

Metz Woninginrichting overleefde twee wereldoorlogen, maakte twee eeuwwisselingen mee en toen koning Willem III nog de vorst der Nederlanden was, bestond het bedrijf al. Kortom: alleen sommige schildpadden en bomen leven nog wat langer.


Familie

Als eenmansbedrijfje van voorvader Gerrit begon de Metz-geschiedenis in 1860. Het bedrijf viert dit jaar dus het 160-jarig bestaan. Dat doet Metz inmiddels met de zesde generatie. Tot nu toe is de woonwinkel altijd in handen van de familie gebleven. 

Ooit had het zes kleinere winkels verdeeld over Rotterdam. Nu is er één heel grote met 3000 vierkante meter aan showroom in hartje stad, waar het bedrijf al bijna honderd jaar aan de Nieuwe Binnenweg zit. Het magazijn en kantoor zijn sinds kort te vinden in Zuid-Beijerland, zodat leveranciers niet door een drukke wereldstad hoeven te manoeuvreren. Het is slechts een paar minuten rijden van en naar de A29.


Poppetje

Het bedrijf is, ook in het 32ste lustrum, volop in ontwikkeling. Dat is nodig, vindt eigenaar Jan-Peter Metz. De online meubelmarkt vol prijsvechters is een harde en lastige. Daar moet iets tegenover staan. “Je moet constant innoveren en vernieuwen. En er vooral voor zorgen dat we gewoon Metz blijven. Of, zoals mijn opa zei: ‘Het gaat om het poppetje in de kraam’.’’

Zoals mijn opa zei:
‘Het gaat om het poppetje in de kraam’

Dat poppetje in de kraam is sinds 2011 zijn kleinzoon, de zesde generatie Metz. Waar staat zijn bedrijf voor? “We proberen echt alles voor onze klant te betekenen. En vooral geen onzin te verkopen. Woninginrichting is een vak apart, een ambacht waar veel technische kennis voor nodig is. Er is geen dag dat we precies hetzelfde verkopen. Dat maakt het natuurlijk ook leuk.’’

 

Lees verder op AD.nl

 

  Jan-Peter Metz van Metz Woninginrichting in Rotterdam: ,,Je moet constant innoveren en vernieuwen.” © Frank de Roo

 


❭ Terug naar het overzicht